June 19, 2023

5 ting du skal overveje før du investerer i ejendomme

Ulemperne ved investering i fast ejendom

Investering i fast ejendom er ikke bare ligetil. Som alt andet er der også ulemper, du bør overveje nøje, inden du kaster dig ud i det.

1. Fast ejendom kræver penge

Mens du kan købe aktier med en minimal kontant udgift, kræver ejendomsinvestering typisk et større kontant indskud. For at komme i gang skal du have en udbetaling plus købsomkostninger og penge til at reparere og opdatere ejendommen for at maksimere lejeindtægterne. Når du først ejer ejendommen, vil der være løbende udgifter som ejendomsskatter, forsikringer, afdrag på lån og vedligeholdelse af ejendommen. For de fleste investorer er investering i ejendomme sammen med andre investorer at foretrække. Hos Kartago Capital vil vi tage hånd om al administrationen, og du får dermed fordelene samt dækket en del af din risiko af dine medinvestorer.

2. Fast ejendom tager meget tid

Du skal bruge tid på at lære at administrere dine ejendomsinvesteringer. Der er en indlæringskurve, og du kan tabe mange penge i fast ejendom, hvis du ikke ved, hvad du laver. Derudover kan det være tidskrævende at forvalte dine udlejningsejendomme aktivt.

I vores projekter klarer vi det "tunge arbejde", når det gælder forvaltningen af din udlejningsejendom. Vores ejendomme bliver udvalgt ud fra flere kriterier, herunder

  • Eksisterende, stærke lejere
  • Positivt cashflow fra start
  • Mulighed for regulering af husleje som inflationsbeskyttelse

3. Fast ejendom er en langsigtet investering

Fast ejendom bør altid købes med en langsigtet strategi. Du køber et håndgribeligt aktiv, som du ikke hurtigt kan likvidere for kontanter, hvis du har brug for nødmidler. Det tager tid at sælge en ejendom, og transaktionsomkostningerne er højere end ved salg af børsnoterede aktier.

4. Fast ejendom kan være problematisk

Lejere kan skabe problemer og koste dig penge og værdifuld tid. Hvis du ejer udlejningsejendomme, kan dit cashflow få et betydeligt slag, hvis du ender med at leje ud til en lejer, der ikke betaler, efterlader ejendommen i meget dårlig stand, når de flytter ud, eller begge dele. Vi fokuserer altid på ejendomme med så solide lejere som muligt, og typisk også erhvervsejendomme, hvor lejer står for størstedelen af vedligeholdet af deres lejemål.

5. Investering i fast ejendom har unikke risici

Risici skal forstås og afbødes så meget som muligt. Nedenfor er nogle få af de væsentlige risici ved investering i fast ejendom:

  • Køb af den forkerte ejendom på det forkerte tidspunkt
  • At blive overbelånt. Dette er en faldgrube, der får mange ejendomsinvestorer til at gå ned. Du skal være i stand til at foretage månedlige betalinger på din gæld på trods af markedsnedgange, lejerproblemer, tomgang i ejendommen, uventede reparationer, vedligeholdelsesomkostninger og andre udgifter, der er en del af forretningen, når du investerer i fast ejendom.
  • Manglende inflationsbeskyttelse

Som eksempel har mange boligejendomme lejekontrakter, der ikke nemt kan reguleres op, når inflationen stiger. Køber du en boligejendom for dyrt med for høj en gearing kan du potentielt tabe dit indskud. Derudover har private boliglejere en masse beskyttelse, der besværliggør arbejdet ved eventuelle uoverensstemmelser. Netop derfor fokuserer vi typisk på erhvervsejendomme der kan indeksreguleres årligt.