Kartago Artikel

Bliv klogere på dine investeringer

Strategier ved ejendomsinvestering

Skrevet den: Nov 21, 2022
Læsetid: minutter

Når det drejer sig om investering i erhvervsejendomme, fokuserer vi på to hovedstrategier: value add og core plus. Disse strategier adskiller sig fra hinanden med hensyn til risikoniveauet og det potentielle afkast af investeringen og kan være en vigtig faktor at overveje, når man skal vælge den rigtige ejendom at investere i.

Value Add er ejendomme, der har potentiale for betydelige forbedringer eller opgraderinger, hvilket kan øge ejendommens værdi og de lejeindtægter, den genererer. Disse ejendomme kan have behov for renovering eller have et uudnyttet potentiale for udvidelse eller udvikling. Investering i ejendomme med merværdi kan være en god måde at øge værdien af din investering på, men det er også forbundet med et højere risikoniveau.

En sådan ejendom kan være en kontorbygning, der har brug for renovering, f.eks. nye tæpper og maling, opdaterede el- og VVS-systemer og moderniserede fællesområder. Investering i disse forbedringer kan øge ejendommens værdi og de lejeindtægter, den genererer, men det er også forbundet med en højere grad af risiko.

Core plus-ejendomme er på den anden side ejendomme, der allerede er velholdte og genererer en stabil strøm af lejeindtægter. Disse ejendomme kan have et vist potentiale for forbedring eller udvidelse, men fokus er på at bevare og øge ejendommens eksisterende værdi. Investering i core plus-ejendomme giver et lavere risikoniveau, men også et lavere potentielt afkast af investeringen.

En core plus-ejendom kan være et butikscenter, der allerede er velholdt og genererer en stabil strøm af lejeindtægter. Selv om der kan være et vist potentiale for udvidelse eller forbedring, f.eks. ved at tilføje yderligere lejemål eller opgradere parkeringspladsen, er fokus på at bevare og øge ejendommens eksisterende værdi. Investering i denne type ejendom giver et lavere risikoniveau, men også et lavere potentielt afkast af investeringen.

Når du skal beslutte, hvilken type ejendom du skal investere i, er det vigtigt at overveje dine investeringsmål og din risikotolerance. Hvis du er på udkig efter et højere potentielt afkast af din investering og er villig til at påtage dig større risiko, kan value add-ejendomme være et godt valg. Hvis du på den anden side ønsker en mere stabil og forudsigelig investering med et lavere risikoniveau, kan core plus-ejendomme være et bedre valg.

Ud over risikoniveauet og det potentielle afkast er der også andre faktorer, der skal tages i betragtning, når man skal vælge mellem value add- og core plus-ejendomme. Disse kan omfatte ejendommens beliggenhed, bygningens tilstand og potentialet for renovering eller udvidelse. Det er vigtigt at vurdere alle disse faktorer omhyggeligt, før man træffer en beslutning, og at samarbejde med et team af erfarne fagfolk for at sikre en vellykket investering.

Afslutningsvis er det vigtigt at forstå forskellen mellem value add- og core plus-ejendomme, når man investerer i erhvervsejendomme. Ved nøje at overveje dine investeringsmål, din risikotolerance og andre faktorer kan du træffe en informeret beslutning og vælge den rigtige ejendom at investere i.

Kartago Capital til baggrund